Spring naar de inhoud

Concept Design

NIVO denkt niet enkel over het juiste ontwerp en design voor jouw proces; wij maken onze technische materie en oplossingen ook verstaanbaar en tastbaar met conceptschetsen. Deze schetsen vormen de visuele leidraad door het ontwerpproces. Ze geven niet enkel een duidelijke weergave voor een vlotte communicatie tussen alle partijen. Ze leiden ook tot goed afgelijnde  afspraken tussen engineering en klant. 

Engineering

Hierin worden de verschillende engineering competenties gebruikt om jouw automatiseringsuitdaging een werkelijkheid te maken. Dit kan gaan van competenties in mechanische engineering tot de software engineering.

Met een 3D-design vertalen we het idee in werkbare mechanische stukken. We kiezen zowel de verschillende productieprocessen als afwerkingen en definiëren welke onderdelen aangekocht kunnen worden en welke we zelf moeten vervaardigen. Is het 3D-design klaar, dan maken we van elk productiestuk een 2D-tekening als communicatietool tussen engineers en de fabricage- & montageafdeling.

Als automatiseringsbedrijf biedt NIVO zijn eigen software engineering volledig in huis. Dit gaat van de juiste hardware voor de juiste taak, het ontwerpen van de elektrische schema’s, het bouwen van de borden tot het volledig afstemmen van de besturing op de noden van de klant. Zo halen we – in nauwe samenwerking met mechanische engineering – dankzij onze software het maximale resultaat.

Fabricage

Op basis van de werktekeningen worden de onderdelen gefabriceerd door onze coworking partner ROWIL. We beschikken over diverse mogelijkheden om alle stukken te produceren naar jouw wens – van plaatmaterialen tot gefreesde onderdelen.

Montage

Een machine is veel meer dan de som van de onderdelen. Zelf geproduceerd of aangekocht, de NIVO montageafdeling brengt alle stukken samen tot een perfect werkend geheel. Na uitvoerige ‘in-house’ tests zijn we zeker dat we jou de gewenste kwaliteit kunnen leveren. En mocht er tijdens het montagewerk toch nog een onvoorziene aanpassing nodig zijn, dan ontzorgt onze partner ROWIL dat in no time.

On-site installatie

Is je machine klaar? Onze samenwerking zeker nog niet! NIVO komt bij jou ter plaatse om je nieuwe aanwinst op een correcte manier te implementeren in je bestaande productieomgeving of op een volledig nieuwe locatie. Met de juiste afspraken en het juiste gereedschap verloopt het montageproces zo vlot en efficiënt mogelijk.

Opvolgservice

Uiteraard blijft NIVO klaarstaan om je te ondersteunen. Dat kan snel via digitale kanalen en vanop afstand. Vinden we op deze manier geen oplossing, dan komen we bij je ter plaatse hulp bieden.