Onze workflow en werkwijze

NIVO creëert custom made machines. Met veel gedrevenheid en passie voor uitvinden creëren wij voor u machines die nog niet bestaan. Omdat NIVO uw machine digitaliseert is ze makkelijk te onderhouden en te bedienen. We maken uw machine in 5 opeenvolgende fases:

1.

brainstormsessie

2.

concept

3.

finaal ontwerp

4.

samenstelling
en bouw

5.

implementeren
en onderhoud

Brainstormsessie: luisteren naar uw noden en verlangens over uw productieproces

U komt meestal met een vraag naar ons. Het eerste wat we doen? Luisteren. Intens luisteren. Naar uw verhaal, uw noden, wensen en vragen. We brainstormen samen over uw machine op maat. Wat heeft u nodig? Wat is uw doel? Wat zijn uw plannen voor de toekomst? Hoe kan de machine die wij voor uw ontwerpen en maken nu al klaar zijn voor die toekomst? Na onze brainstormsessie zijn wij klaar om voor u een concept op maat uit te denken.

Concept van uw machine op maat: we steken de koppen bij elkaar!

Vanuit uw behoeften en toekomstplannen ontwerpen wij het eerste concept dat we samen bespreken. Aan de hand van een 3D-tekening bespreken we het concept en komen we samen tot de juiste oplossing. Uw oplossing op maat is een technisch haalbaar concept dat financieel realistisch is en ook op lange termijn zal renderen.

Finaal ontwerp: de puzzelstukjes vallen op hun plaats

Het startschot is gegeven en NIVO zet zich nu aan het definitieve ontwerp. Samen vergelijken, voelen en kiezen we de juiste materialen. We tekenen verschillende indelingen en opzetten. Ieder onderdeel – hoe klein ook – van uw machine stellen we in vraag: van bout tot moer, de bediening en de uitstraling. Pas wanneer alles op elkaar aansluit en volledig als een puzzel in elkaar valt én het antwoord biedt op uw vraag, pas dan beginnen we te bouwen.

Samenstelling en bouw: we monteren uw machine!

U heeft het definitieve ontwerp goedgekeurd. Super! Nu steken we letterlijk de handen uit de mouwen. We bestellen alle nodige onderdelen. We bouwen de elektrische kast, laseren het plaatmateriaal en frezen de stukken. Tijd om te assembleren.

Met veel toewijding en zorg zetten wij uw machine in elkaar. Wanneer zij haar werk perfect uitvoert, dan zijn we bijna klaar! En dat mag gevierd worden! We nodigen u uit voor een Factory Acceptance Test alvorens we de machine in uw machinepark installeren.

Implementatie en onderhoud: we programmeren en testen uw machine vanbinnen en vanbuiten!

We installeren uw machine veilig  en in een optimale setting. Is er een perfecte fit met uw productieproces? Yes! NIVO geeft u trouwens de mogelijkheid om uw machine op afstand digitaal te monitoren en te onderhouden. Dan bent u helemaal klaar om zelf aan de slag te gaan. There we go!

Uw eigen machine op maat?
Bel +32 (0) 14 75 10 04 voor een vrijblijvend gesprek.
Of mail ons!