Versnellingsband

Industrie

Voedingsindustrie: ijsfabrikant

Probleemstelling

Om een tijdelijk capaciteitsprobleem rond de productie van ijsrepen op te vangen, moeten ze eerst gerangeerd worden voor ze de flowpack machine ingaan. Snelheid moet verhoogd worden van 150 stuks naar 180 stuks per minuut. Uiteraard moet  het rangeren van de producten nog betrouwbaar blijven.

Bij de verwerking van de ijsrepen blijft er altijd wat chocolade-afzetting achter. Daarom moet de band makkelijk te reinigen zijn. De implementatie mag niet langer dan 2 dagen in beslag nemen. De oplevering moet op korte termijn gebeuren om een maximale terugverdientijd te benutten.

Oplossing

NIVO ontwerpt een vlakke versnellingsband. Omwille van de snelheid moeten de producten op korte tijd versneld worden. De grootste uitdaging is om alles mechanisch zo compact mogelijk te plaatsen. De versnellingsbandjes moeten namelijk zo kort mogelijk zijn en zo dicht mogelijk tegeneen geplaatst worden. De band is volledig te vervangen zonder het frame te demonteren. Om chocolade-afzetting tegen te gaan is elke band voorzien van een schraapmes.

Technische gegevens

– Snelheid: 180 stuks/min
– Lengte versnellingsband: 250mm
– Breedte versnellingsband: 80mm

Een idee, een droom over een product die u met ons wil bespreken?
Uw eigen machine op maat?
Bel +32 (0) 14 75 10 04 voor een vrijblijvend gesprek.
Of mail ons!