Pannenreiniger voor bakkerij

NIVO Pannenreiniger in actie

Industrie

Voedingsindustrie: bakkerij.

Probleemstelling

Taartjes worden gebakken in een voorverwarmde oven. Na het uitscheppen van de taart blijven in de panvorm deegrestanten over. Voornamelijk op de rand van de pannetjes. Momenteel reinigen de medewerkers elk pannetje manueel reinigen voor het terug gebruikt wordt. Het reinigen is een droog proces.

Doel

Het doel is een machine ontwerpen die ongeacht het formaat van de panvorm de rand en binnenkant reinigt. Operators hoeven geen instellingen te maken omdat de machine de pandiameter automatisch detecteert. Restmateriaal wordt makkelijk afgevoerd.

Oplossing

Magazijnen worden ergonomisch met behulp van een steekkar in de machine geplaatst. De pannen worden 1 voor 1 gestapeld, gedraaid en gereinigd. Met behulp van sensoren meet de machine automatisch de pandiameter.

Afhankelijk van het formaat selecteert de machine het juiste borstelprofiel. Omdat  operatoren een verkeerd magazijn in de machine kunnen zetten, voorzien we RFID sensoren op de magazijnen om deze fout te detecteren. Zo kan de machine ingrijpen en fouten voorkomen. De operator heeft de keuze om de rand of rand/binnenkant te reinigen.

Technische gegevens

– Snelheid: 250 pannen/u
– Diameter grootste pan formaat: Ø245mm
– Diameter kleinste pan formaat: Ø165mm
– Pannen per magazijn: 135 pannen

Een idee, een droom over een product die u met ons wil bespreken?
Uw eigen machine op maat?
Bel +32 (0) 14 75 10 04 voor een vrijblijvend gesprek.
Of mail ons!