Afvulmachine

NIVO Afvulmachine in actie

Industrie

Voedingsindustrie: koffiefabrikant.

Probleemstelling

Fabrikant van diverse koffieproducten wil een stap zetten in het automatiseren van het afvullen van zijn producten. Hij heeft verschillende zakformaten, verschillende producten en geen technische achtergrond.

Doel

Het doel is verschillende zakformaten en producten te produceren. Het ombouwen moet foutloos gebeuren, met weinig inspanning en zonder een groot tijdsverlies. De machine moet de zak kunnen openen, vullen, sealen en eventueel voorzien van stikstof om de bewaartermijn te verlengen. De machine moet bedienbaar zijn voor personeel zonder technische achtergrond.

Oplossing

NIVO heeft een compacte machine met gemakkelijk verstelbaar magazijn ontworpen. Om ombouwfouten te vermijden is per zakformaat 1 productplaat voorzien waar de nodige instelling is op voorzien. Deze productplaat is makkelijk en snel vervangbaar zonder enig gereedschap. De aansluitingen kunnen niet verkeerd gestoken worden. Alle instellingen worden door middel van een receptenlijst in de machine geprogrammeerd. Buiten de productplaten en magazijn moet de koffieproducent geen verdere afstelling doen. We voorzien een afzuiging voor de poederachtige producten. De koffie wordt gewogen met een lineaire trilweger.

Technische gegevens

– Snelheid: 10 stuks/min
– Product: Koffiebonen en gemalen koffie
– Zakformaten: 250gr, 500gr, 1kg
– Stikstof vulling

Een idee, een droom over een product die u met ons wil bespreken?
Uw eigen machine op maat?
Bel +32 (0) 14 75 10 04 voor een vrijblijvend gesprek.
Of mail ons!